2018 m. gegužės 25 d. Ginkūnų bibliotekoje vyko susitikimas su žurnaliste, naujienų portalo „Etaplius“ redaktore Irma Gudžiūne. Žurnalistė susirinkusiems papasakojo, kad šį darbą dirba jau 12 metų, o išbandyti savo galimybes pavyko įvairiose srityse: dienraštyje, savaitraštyje, naujienų portale, radijuje ir televizijoje. Pasak Irmos, kiekviena patirtis skirtinga ir suteikia galimybę pažvelgti į žurnalistinį darbą iš įvairių pusių. Šiuo metu savaitraščio skiltyje „Laisvalaikis“, esančioje rubrikoje „Lijos receptas“, ji dalijasi savo sukurtais ir išbandytais įvairiais receptais skaitytojams.
Žurnalistė papasakojo, ką labiausiai mėgsta gaminti ir pasidalino keliais receptais. Keksiukai tinka visoms progoms: šventėms, gimtadieniams, vakarui su draugais. Skiriasi tik jų dekoravimo subtilybės. Visai neseniai atrado tobulų keksiukų receptą: purūs, minkšti, pakankamai drėgni – tokie, kokie ir turi būti. Irma Gudžiūnė pateikė produktų sudėtį tobuliems keksiukams. Savo organizmu rūpintis būtina. Pavyzdžiui, požiūrį į pusryčius pakeis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas. Pavasario ir vasaros savaitgaliais kur kas labiau vilioja dūmo kvapas ir čirškantis maistas, kuriuo mėgautis galima po atviru dangumi. Tiems, kas neapsieina be mėsos, viešnia pasiūlė pakepinti kiaulienos bei vištienos, o lengvesnio maisto mėgėjams puikiai tiks baklažanai, kepti ant grotelių.
Bibliotekoje veikė spaudinių paroda „Smagu ruošti, gardu valgyti“.
O savaitraštyje galėsime ieškoti daugiau naujų žurnalistės idėjų ir „Lijos“ receptų bei juos išbandyti.
Rimvida Linauskienė,
Ginkūnų bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė
1 Comment