Paskelbta  Lap 23, 2018

2018 METŲ SUAUGUSIŲJŲ MOKYMOSI SAVAITĖS UŽSIĖMIMAS KURŠĖNŲ VYTAUTO VITKAUSKO BIBLIOTEKOJE

2018 m. lapkričio 19–25 d. Lietuvoje vyksta tradicinė (devynioliktoji) Suaugusiųjų mokymosi savaitė „Lietuva mokosi: iš praeities į ateitį“, kurią inicijuoja ir organizuoja Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacija. Šios savaitės idėja – paskatinti suaugusiuosius mokytis šiandien ir tęsti mokymąsi ateityje. Kviečia ieškoti galimybių mokytis kitaip – kūrybiškai, netradiciškai, nenuobodžiai, moderniai ir inovatyviai.
Prie šios puikios iniciatyvos lapkričio 22 d. prisijungė ir Kuršėnų Vytauto Vitkausko biblioteka suorganizuodama užsiėmimą „Išmokime pažinti, suprasti ir veikti“. Į biblioteką atskubėjo, Kuršėnų bendruomenės suaugusieji, panorę save realizuoti kūryboje ir informacinėse technologijose. Išlaisvinti susirinkusiųjų kūrybiškumo pusrutulį padėjo populiarieji smėlio ir šviesos spalvų staliukai bei šviečiantys molbertai. Tai priemonės padedančios ne tik atsipalaiduoti, bet ir atrasti naujas erdves per pojūčius, mokymąsi ir emocijas. Informacinių technologijų įgūdžius, vyresnieji moksleiviai, gerino bibliotekos interneto skaitykloje pasitelkiant interaktyvų stalą – lentą. Interaktyvus stalas – naujausia mokymo ir mokymosi priemonė bibliotekoje. Atėjusieji atlikinėjo įvairias užduotis, sprendė testus, suko galvą, ką reiškia vienas ar kitas žemaitiškas žodis ir kitaip lavino išmanaus stalo lietimo įgūdžius. Kai kuriems kuršėniškiams šios inovacijos regimos pirmą kartą.
Susirinkusieji džiaugėsi puikia iniciatyva ir teigė, kad tai puiki paskata prisiminti, kad mokytis niekada nevėlu ir būtina.

Karolina Jasiukevičiūtė,
Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos vedėja

Kategorijos Naujienos
Pasidalinti įrašu
  • 927
PARODA ŽARĖNŲ BIBLIOTEKOJE
AUKŠTELKĖS BIBLIOTEKOJE AUTORINĖ IRENOS CIBULSKIENĖS DARBŲ PARODA

Nėra komentarų